Hoppa till sidans innehåll

Mål Järvsö IF - 2022

28 NOV 2018 17:22
I Järvsö är ingenting omöjligt! Som relativt nyinflyttad och aktiv inom det lokala näringslivet och turistnäringen så har jag fått lära mig just detta. Nu ska vi jobba tillsammans mot ett djärvt mål för Järvsö IF.
  • Skapad: 28 NOV 2018 17:22

Samhället och det sättet vi lever vårt liv förändras stadigt och med det våra vanor. Det mesta blir bättre men det för också med sig utmaningar. Vi har till exempel aldrig tidigare i historien varit så medvetna om vad som orsakar välfärdssjukdomar som hjärtproblem, diabetes och högt blodtryck samt vad vi kan göra för att minska dem med ökad motion, minskad alkoholkonsumtion m.m. Ändå visar alarmerande siffror att våra vanor går i motsatt riktning med ökat stillasittande, större andel av befolkningen (särskilt barn och ungdomar) överviktiga etc.

Vi har chansen att, genom våra barn och ungdomar, vända trenden och ge denna och kommande generationer bättre förutsättningar att bygga grunden för en aktiv fritid och på så sätt förebygga sjukdomar och få ett friskare liv. Hur ska vi då kunna göra det nu när all statistik går åt andra hållet med minskat antal aktiva i föreningar, svårare att få tag i ledare och minskat engagemang i ideella arrangemang?

Jag tänker att vi gemensamt behöver ta tag i det! Styrelser, ledare, aktiva och föräldrar. Vi är alla extremt viktiga för att vi som idrottsförening, med den konkurrens från stillasittande aktiviteter som finns idag, dels ska fungera och dels vara attraktiv för våra barn och ungdomar.

Det mål som huvudstyrelsen har satt upp för 2022 är att vi ska fördubbla antalet aktiva (betalande) medlemmar med start 2019-01-01 och målgång 2022-12-31. Nu återstår bara att ta fram en handlings-och aktivitetsplan för att uppnå målet. Till vår hjälp har vi SISU Gävleborg som stöttar oss i det viktiga arbetet vi har framför oss. Arbetet inleds 28 januari 2019 med ett uppstartsmöte tillsammans med samtliga ledare inom Järvsö IF och kommer därefter att, i olika grad, involvera aktiva och föräldrar till aktiva i våra ungdomsgrupper. Det är för tidigt att säga exakt vilka områden vi kommer arbeta med men några givna är:

  • Föreningens värdegrund
  • Kunskapen hos våra ledare
  • Kvalitén på de anläggningar vi använder
  • Informationskanaler för aktiva och föräldrar
  • Vilka områden/sektioner saknas i vår förening

En förutsättning för ett framgångsrikt projekt är delaktighet från alla berörda inklusive dig som läser detta. Se därför till att, precis som i idrottstävlingar, göra ditt bästa när du blir involverad. Oavsett om det är att svara på enkäter eller delaktighet i projektgrupper!

Andreas Lönnmo
Ordförande, huvudstyrelsen
Järvsö IF

 

Skribent: Andreas Lönnmo
E-post: Adressen Gömd

Vårgaloppen 30/5
Stenegård

Våra sponsorer..
Ljusdals Bilverkstad
Järvsö Bergscamping
Järvsöbaden
Bergshotellet
MF Precision AB

Postadress:
Järvsö IF - Skidor
Järvsö IF Alpina, Renbergsvägen 3
82750 Järvsö

Kontakt:
Tel: 0706370778
E-post: This is a mailto link